Доступність посилання

ТОП новини

Азаров пропонує Австрії долучитися до модернізації української ГТС


Прем’єр-міністр України Микола Азаров запропонував федеральному канцлерові Австрії Вернеру Файману вивчити можливість інвестування в модернізацію української газотранспортної системи як альтернативу будівництва «Південного потоку».

«Ми, безумовно, просили б австрійську сторону – я знаю про ваші переговори з російською стороною (про реалізацію проекту «Південний потік»), – щоб ви водночас конструктивно поставилися до нашої ідеї (модернізації української ГТС як альтернативи)», – сказав глава українського уряду, звертаючись до федерального канцлера, під час виступу на Віденському економічному форумі сьогодні у Відні.

При цьому український прем’єр наголосив, що модернізація південної мережі українських газопроводів для забезпечення постачань газу до Європи «в 20 разів менша» за вартістю, ніж реалізація проекту «Південний потік».

За словами Азарова, Україна виступає проти «Південного потоку», оскільки цей газопровід разом з аналогічним проектом «Північний потік» «удвічі зменшить завантаження нашої ГТС». При цьому прем’єр нагадав, що Україна запропонувала Росії та Євросоюзу вивчити можливості тристоронньої співпраці для модернізації української газотранспортної системи, і висловив сподівання, що консенсусу з цього приводу вдасться досягти найближчим часом.

Азаров нагадав, що 22 листопада в Брюсселі планується провести переговори про модернізацію української газотранспортної системи у форматі Україна-ЄС-Росія.
XS
SM
MD
LG