Доступність посилання

ТОП новини

Місія МВФ і профспілки обговорили реформування пенсійної системи


Місія Міжнародного валютного фонду, що прибула до Києва для першого перегляду програми stand by, провела «конструктивний обмін думками» з представниками Федерації профспілок України, Конфедерації незалежних профспілок та Всеукраїнського об’єднання солідарності трудящих. Про це йдеться в повідомленні МВФ.

«Ми докладно обговорили необхідність ухвалення заходів для забезпечення довгострокової стійкості пенсійної системи шляхом параметричних реформ і зусиль із боротьби з неформальною економікою», – цитують у повідомленні МВФ слова голови місії Фонду Таноса Арванітіса. Водночас деталі цих параметричних реформ не наводяться.

За словами голови місії, обидві сторони наголосили на важливості створення умов для сталого економічного зростання та генерації робочих місць з метою покращення життя українського народу. «Ми домовилися про важливість посилення бюджетної політики, що, зокрема, захищає найбільш вразливі верстви населення», – заявив Арванітіс.

3 листопада місія МВФ прибула в Україну для зустрічей із владою і перебуватиме тут до 15 листопада. Місія під керівництвом Таноса Арванітіса перевірить виконання програми stand by, схваленої в липні цього року.

Програма передбачає надання кредиту Україні розміром близько 15,8 мільярда доларів. Термін дії програми становить 2,5 роки. Кошти передбачається залучити під ставку 3,5% річних.

Україна отримала перший транш нового кредиту МВФ у розмірі 1,89 мільярда доларів. Другий транш кредиту очікується в грудні, проте для цього необхідно виконати всі параметри програми співпраці з МВФ.
XS
SM
MD
LG