Доступність посилання

ТОП новини

Венесуела гарантує безпеку ув’язненим українським морякам – МЗС


Після бунту у венесуельській в’язниці, де відбувають покарання двоє українських моряків, влада Венесуели обіцяє гарантувати безпеку українцям – як під час їхнього перебування у тюрмі, так і у процесі екстрадиції до України. Про це сьогодні повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров.

Як заявив Дикусаров, нині документи щодо обставин арешту та ув’язнення українських моряків вивчає Міністерство юстиції України: це необхідно для екстрадиції моряків, щоб визначити терміни покарання за українським законодавством, для відбуття покарання в Україні.

«З венесуельської сторони наголошено на готовності передання громадян Устименка та Датченка в Україну. Окрім того, ми отримали запевнення у тому, що громадянам України, які перебувають у венесуельській тюрмі, будуть надані гарантії повної безпеки – аж до моменту передачі українській стороні», – заявив Дикусаров.

Двох громадян України – членiв екiпажу судна B Atlantic затримали 13 серпня 2007 року в порту Венесуели за пiдозрою в причетностi до незаконного перевезення 128 кілограмів кокаїну.

Венесуельський суд 13 серпня цього року засудив двох українських морякiв до дев’яти рокiв ув’язнення.
XS
SM
MD
LG