Доступність посилання

ТОП новини

У Москві видали підручник української для країн СНД


У Москві видали підручник української мови для країн СНД тиражем у тисячу екземплярів. Про це повідомила президент Російської асоціації україністів, автор підручника «Українська мова для країн СНД» Галина Лєсна.

«Відповідно до договору між Російським державним гуманітарним університетом і Міждержавним фондом гуманітарної співпраці держав-учасниць СНД підручник розповсюджуватиметься серед російських вишів та інших вишів країн СНД, в яких вивчається українська мова», – сказала Лєсна.

За її словами, при підготовці підручника враховувався той факт, що він буде призначений не лише для російських студентів, але й для студентів з інших країн, які через російську вивчатимуть українську мову. «Я знаю з практики, як можна викладати через російську мову як посередника українську», – заявила автор підручника.

За словами Лєсної, планується, що підручник також буде направлений в українські виші, де навчають українській мові іноземців.
Зі свого боку, ректор Російського державного гуманітарного університету Юхим Пивовар заявив, що у разі великого попиту на підручник його видадуть додатковим тиражем у необхідній кількості.

«Це перша ластівка, але з чогось починати треба. Відразу видавати великий тираж теж безглуздо», – сказав Пивовар.
XS
SM
MD
LG