Доступність посилання

ТОП новини

П’ять тисяч людей у Харкові вимагають перерахунку голосів на виборах


Близько п’яти тисяч людей зібралися сьогодні на майдані Свободи у Харкові з вимогою перерахувати голоси на виборах міського голови, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Люди тримають плакати «Забрали право вибору – заберуть все інше!», «Кернес – ганьба Партії Регіонів», «За чесні вибори. Поховаємо адмінресурс!», а також «Свобода вибору – це вибір свободи» і «Вимагаємо перерахунку голосів».

На вантажівці облаштована сцена, з якої серед перших виступив народний депутат від Блоку Тимошенко, один з командирів помаранчевого майдану 2004 року Володимир Філенко.

Він нагадав про численні порушення, які партія ВО «Батьківщина» зафіксувала під час голосування та підрахунку голосів у Харкові і закликав владу, «якщо вона впевнена у чесних виборах» перерахувати голоси виборців.

Так само перед мітингувальниками виступив і кандидат на міського голову від ВО «Батьківщина» Арсен Аваков. Він закликав стояти не заради нього, а «за чесні вибори». Сам Аваков наразі в суді вимагає перерахунку голосів.

Організатори акції протесту наразі збирають підписи за перерахунок голосів або, якщо це неможливо, проведення повторних виборів. Всі підписи обіцяють передати до ЦВК. Крім того, завтра планують встановити на майдані намети і знову провести мітинг.

Згідно з офіційними результатами голосування, перемогу на виборах міського голови Харкова одержав кандидат від Партії регіонів Геннадій Кернес, який випередив опозиційного кандидата Арсена Авакова на 0,63%.
XS
SM
MD
LG