Доступність посилання

ТОП новини

В уряді обіцяють підвищити середню зарплату на 17,8% до кінця року


До 2012 року зростання середньої зарплати має бути забезпечене на рівні не нижчому, ніж зростання реального ВВП.

Про це йдеться у Генеральній угоді про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2010-2012 роки, підписаній сьогодні у Києві між Кабінетом Міністрів України, Спільним представницьким органом сторони роботодавців на національному рівні та Спільним представницьким органом всеукраїнських профспілок.

Сторони угоди зокрема домовилися забезпечити зростання середньої зарплати в цілому в економіці України у 2010 році не нижче, ніж на 17,8% від рівня 2009 року, в 2011 році – не нижче, ніж на 15% від рівня 2010 року, у 2012 році – не нижче, ніж на 16% від рівня 2011 року.

Після підписання угоди Прем’єр-міністр України Микола Азаров зазначив, що «вперше в текст угоди включено спільні зобов’язання уряду, профспілок та роботодавців щодо стабілізації ситуації в економіці». «Ми зафіксували можливість тісно співпрацювати при розробці державних фінансових планів, процедур приватизації, контролю за виконанням угод купівлі-продажу. Уряд взяв на себе зобов’язання збільшити обсяги інвестицій, підтримувати пріоритетні галузі економіки», – додав глава уряду.
XS
SM
MD
LG