Доступність посилання

ТОП новини

ЄС закликає Ізраїль скасувати плани будівництва для поселенців


Координатор зовнішньої політики Європейського Союзу Катрін Аштон закликала сьогодні Ізраїль відмовитися від планів збудувати нові житлові будинки для єврейських родин в окупованому Східному Єрусалимі.

За її словами, плани збудувати 1 тисячу 300 нових помешкань у цій частині міста суперечить міжнародним зусиллям із метою поновити мирні переговори між Ізраїлем і палестинцями.

Ізраїль учора оголосив про черговий крок до втілення цих планів, чим спричинив нову хвилю обурення серед палестинців. Вони відтак звинуватили прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньягу в саботуванні мирних переговорів.

Занепокоєння через ці плани висловили також ООН і США.

Очікують, що державний секретар США Гілларі Клінтон порушить це питання під час своєї зустрічі з Біньяміном Нетаньягу в четвер у Нью-Йорку.

Палестинці виступають різко проти будівельних планів Ізраїлю у Східному Єрусалимі, бо вважають цю частину міста майбутньою столицею своєї майбутньої держави. Проти і міжнародна спільнота (зокрема, США), яка не визнає анексії Ізраїлем східної частини Єрусалима. Ізраїль натомість оголосив про включення цієї частини міста, окупованої після війни 1967 року, до складу своєї території і називає весь Єрусалим своєю єдиною і неподільною столицею.
XS
SM
MD
LG