Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: це були найбрудніші вибори в історії України


Лідер партії «Батьківщина» і блоку свого імені Юлія Тимошенко вважає, що місцеві вибори, які відбулися 31 жовтня, були «найбільш нечесні і брудні вибори в історії незалежної України».

На сьогоднішній прес-конференції в Києві вона, зокрема, нагадала, що з моменту проведення виборів пройшло дев’ять днів, але досі не оголошено офіційну явку виборців і не підбито підсумки виборів, що, за її словами, є «досить незвичайною для України подією».

Це, на її думку, свідчить, що «по всій країні продовжують вкидати бюлетені, переписувати протоколи, коригувати результати виборів за підтримки судів і силових структур».

На переконання Юлії Тимошенко, на цих виборах команда Президента Віктора Януковича мала три основні мети: завершити монополізацію влади, ліквідувати справжню опозицію і створити «керовану кишенькову опозицію», яка не становить загрози владі, а також випробувати технологію фальсифікацій напередодні майбутніх виборів до парламенту.

Одним із головних елементів таких фальсифікацій, сказала вона, було формування повністю підконтрольних територіальних і дільничних виборчих комісій.

За словами Юлії Тимошенко, це були не традиційні вибори – це був «добре спланований, організований, заздалегідь підготований в усіх своїх аспектах технологічний процес призначення людей на керівні посади в місцевих органах влади, а не вибори цих людей, причому призначення всупереч волевиявленню народу».
XS
SM
MD
LG