Доступність посилання

ТОП новини

Інфляція обіцянок спричинила в Україні девальвацію політики (огляд преси)


Київ – Україна підійшла до межі, коли слова вже більше не мають значення, стверджує дописувач газети «День». Він пише, що надто довго політики говорили правильні речі, але не робили правильних справ. Реформи проголошувалися, але не здійснювалися. Пуста прозахідна риторика застосовувалася на Заході, пуста партнерська демагогія – на Сході. Пусті реформаторські заклинання нагромаджувалися в публічному житті, тим часом як нестримна корупція поїдала національні ресурси. Інфляція обіцянок спричинила девальвацію політики. Про те, наскільки реальна зміна політичної ситуації в країні йдеться в матеріалі «Не «кінець світу»..., але кінець ілюзій».

Керівництво «Газпрому» відмовляється від публічних коментарів щодо подробиць переговорів з Києвом про можливість зміни газових контрактів. Але своїми заявами про тенденції у взаємовідносинах з партнерами з країн ЄС дає зрозуміти, що погодитися на українську ініціативу лише в разі надзвичайно привабливої пропозиції від уряду Миколи Азарова. Прогнози пропонують «Економічні відомості» у матеріалі «Бойко проґавив момент».

Наступного року буде кращий урожай, аніж цьогоріч, бо два роки поспіль несприятлива погода трапляється рідко. Проте, як переконує експерт «Газети по-українськи», на високу врожайність збіжжя можуть розраховувати лише великі агрохолдинги. Оскільки дрібним фермерам бракує грошей на посівну кампанію. Піднялися ціни на мінеральні добрива, у ґрунти їх внесено значно менше, ніж торік. Через це зібрати багато зерна з гектара приватники не зможуть.

Сьогодні розпочинається реєстрація на пробне тестування 2011 року. Як інформує газета «Голос України», щоб записатися на тести, тепер не обов'язково їхати в обласний центр, достатньо до 10 грудня зареєструватися на сайті центру оцінювання якості освіти свого регіону. Цього року генеральна репетиція основної сесії зовнішнього оцінювання коштуватиме на 20 гривень дорожче і становитиме 84 гривні. Дізнатися подробиці реєстрації на пробне тестування та його доцільність видання пропонує в публікації «Репетиція тестів».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG