Доступність посилання

ТОП новини

Суд визнав незаконною участь у виборах громадянина Молдови – повідомлення


Вінницький окружний адміністративний суд сьогодні скасував рішення Могилів-Подільської міської виборчої комісії, яка визнала переможцем виборів мера Могилева-Подільського (Вінницька область) громадянина Молдови, кандидата від Партії регіонів Петра Бровка, повідомляє агентство «Українські новини» з посиланням на представника адмінсуду.

За словами цього представника, суд на підставі поданих адвокатами партії «Наша Україна» даних про те, що регіонал Бровко є громадянином Молдови, визнав незаконною участь його у виборах мера Могилева-Подільського.

Раніше представники «Нашої України» та кандидати на мера міста від інших сил зверталися до тервиборчкому і до судів із вимогою зняти Бровка з виборів чи визнати його участь у них незаконною. Вони заявляли, що Бровко свідомо подав неправдиві дані про своє громадянство, назвавши себе громадянином України.

Але ці скарги щоразу відхиляли. Урешті днями Київський апеляційний адміністративний суд зобов’язав Вінницький окружний адмінсуд таки розглянути заяви кандидатів.
XS
SM
MD
LG