Доступність посилання

ТОП новини

Ющенку слід повторно здати аналізи – Пшонка


Генеральний прокурор України Віктор Пшонка не бачить нічого особливого в тому, щоб екс-президент Віктор Ющенко повторно здав аналізи в рамках розслідування кримінальної справи щодо його отруєння.

«Слідство виконує слідчі дії, усуває суперечності. Архінадзвичайного чогось тут немає, і особливого теж немає… Якщо у слідчих з’явилися питання, і щоб була встановлення істина, а питання не з’явилися ні з чого, то хто може позбавити їх права зробити це», – сказав Пшонка.

Генпрокурор наголосив, що сам потерпілий передусім має бути зацікавлений у встановленні істини і співпрацювати зі слідством.

«Якщо є злочин, треба підтвердити цю ситуацію і засудити злочинця», – сказав Пшонка, зауваживши при цьому, що Ющенку з цього приводу тричі надсилалися відповідні листи, але він «чомусь» вважає, що достатньо тих аналізів, які вже були у нього відібрані.

Цього місяця речниця екс-президента Ірина Ванникова заявила, що Віктор Ющенко очікує відновлення законного ходу кримінальної справи щодо свого отруєння з огляду на надані впродовж 2005-2009 років результати аналізів і висновки самих представників Генпрокуратури.

Вона наголосила, що намагання поставити під сумнів результати останньої експертизи крові Ющенка може викликати сумнів у готовності України визнавати норми міжнародного права. Цю експертизу здійснили за кордоном із дотриманням необхідних процесуальних норм.
XS
SM
MD
LG