Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Балога повернувся у владу


Віктор Балога
Віктор Балога

Київ – 12 листопада Президент України Віктор Янукович призначив лідера «Єдиного центру», колишнього голову Секретаріату Президента Ющенка Віктора Балогу міністром з питань надзвичайних ситуацій.

Посада міністра з надзвичайних ситуацій залишалася вакантною, відколи влітку цього року парламент звільнив із неї Нестора Шуфрича «у зв’язку з переходом на іншу роботу». Напередодні того голосування Шуфрича призначили заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони.

Тоді Шуфрич пояснив своє звільнення з посади міністра необхідністю надати цю посаду новим представникам тодішньої парламентської коаліції. Вже тоді було очевидно, що цю посаду запропонують Вікторові Балозі.

Однак сам Балога заявляв про відсутність домовленостей про посаду міністра з питань надзвичайних ситуацій і входження його політичної сили у коаліцію. Він наголошував, що не планує працювати в МНС.

Янукович запросив лідера ЄЦ як професіонала – Карасьов

Віктор Балога став міністром із питань надзвичайних ситуацій, щоб як високопрофесійний державний менеджер допомогти Президенту України Віктору Януковичу провести необхідні для держави реформи.

Про це заявив один із лідерів партії «Єдиний Центр», політолог Вадим Карасьов, коментуючи сьогоднішнє призначення Балоги на посаду міністра.

За словами Карасьова, це кадрове рішення глави держави не стосується напряму партійної діяльності.

«Тому що уряд, який сьогодні формує Янукович згідно з Конституцією 1996 року, це не політичний уряд. Це уряд професійний, економічний, але він не ґрунтується на якихось коаліційних, політичних, партійно-квотних засадах. Тому тут також не йдеться про домовленості на партійному рівні», пояснив політолог.

«Якщо глава держави пропонує долучитися до цієї справи на рівні члена Кабінету міністрів, чому б не піти… Заради реформ можна піти на такий крок», пояснив позицію Віктора Балоги його однопартієць.

Карасьов зазначив, що «Балога, безперечно, є державним менеджером високого ґатунку, що засвідчило його перебування упродовж трьох років на посту глави Адміністрації Президента Віктора Ющенка».

Балога вже очолював Міністерство з надзвичайних ситуацій у 2005-2006 роках.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG