Доступність посилання

ТОП новини

Київський суд відмовив Авакову в розгляді скарги до ЦВК


Київський окружний адміністративний суд відмовив кандидату на посаду Харківського міського голови Арсенові Авакову в розгляді позову до ЦВК. Аваков вимагав визнати бездіяльність Центральної виборчої комісії, яка не розглянула його скарги щодо процесу голосування та підрахунку голосів у Харкові.

Про це Радіо Свобода повідомили у прес-службі харківської обласної організації партії ВО «Батьківщина», кандидатом від якої був Аваков.

«У своєму рішенні суд фактично повторив підстави приведені у відповіді ЦВК, яка була надана при поверненні скарги без розгляду, основними з яких були ненадання таких доказів, як копії «окремих думок» членів харківської міської комісії і надання окремих письмових доказів замість завірених копій чи оригіналів», – мовиться у повідомленні прес-служби партії.

При цьому, як зазначають у харківському осередку ВО «Батьківщина», ЦВК не врахувала вимог закону по місцеві вибори, згідно з якими, у разі відсутності доказів, комісія може сама витребувати потрібні документи.

«Окремі думки» членів комісії, як кажуть у ВО «Батьківщина», – це невід’ємна частина протоколу про результати голосування по виборах міського голови. Міська виборча комісія, як стверджують у партії, дозволяє із протоколом лише ознайомитись, а не робити копії, і тим більше не завіряє їх для надання скарг на її бездіяльність.

Як запевняють в обласному осередку партії, підстав для повернення скарги без розгляду не має.

Аваков подав позов на бездіяльність ЦВК напередодні.

Раніше суд відмовив йому в перерахунку голосів на виборах міського голови на 56 дільницях.

Наразі кандидат на посаду міського голови від опозиції подав ще один позов до Харківського окружного адмінсуду, в якому вимагає тепер вже повного перерахунку голосів і визнання недійсним протоколу міськвиборчкому щодо підсумків виборів.

За результатами, оприлюдненими виборчкомом, на виборах мера Харкова з незначною перевагою переміг представник Партії регіонів Геннадій Кернес.
XS
SM
MD
LG