Доступність посилання

ТОП новини

Коментарі Карзая роблять його позиції «непереконливими» – генерал Петреус


Командувач міжнародних сил і сил США в Афганістані генерал Дейвід Петреус висловив «здивування і розчарування» закликом афганського президента Хаміда Карзая до «скорочення військових операцій». На думку американського генерала, це загрожує серйозно підірвати військові зусилля міжнародних сил.

Хамід Карзай заявив у оприлюдненому в неділю інтерв’ю газеті «Вашингтон Пост», що хотів би, щоб американські війська обмежити бойові операції в його країні, особливо в нічний час. На його думку, такі дії військ США заохочують афганців приєднуватися до лав повстанців руху «Талібан».

Сьогодні газета «Вашингтон Пост» повідомила, що в неділю на зустрічі з афганським високопосадовцем Ашрафом Гані Петреус зауважив, що коментарі Карзая роблять його позиції «непереконливими».

Суперечності в розумінні ситуації в Афганістані виникли за кілька днів до саміту НАТО в Лісабоні. Лідери країн НАТО у столиці Португалії мають обговорити графік, за яким афганські сили перебиратимуть контроль за безпекою у своїй країні.
XS
SM
MD
LG