Доступність посилання

ТОП новини

Перепоховання Степана Бандери в Україні не на часі, вважає родина


Як повідомив листом з Канади Степан Бандера, онук провідника ОУН, «перепоховання дідуся неможливе при нинішній владі, яка провокує розкол суспільства і не готова говорити правду про минуле».

Більшість членів родини Степана Бандери вирішила, що перепоховання провідника українського героя має консолідувати українське суспільство, а не розколювати. А для цього влада мала б проводити освітні заходи серед людей.

Онук провідника ОУН згадав у листі той факт, що у Києві похований батько Степана Бандери, отець Андрій, але досі місце вічного спочинку священика невідоме. Його у липні 1941 року розстріляли працівники КДБ у Києві «тільки за те, що виховав сина». А тому для родини важливо сьогодні встановити місце поховання отця Андрія, а не вести дискусії щодо перепоховання провідника ОУН.

Як інформує кореспондент Радіо Свобода, Постуляційний центр УГКЦ завершує збір документів про мученицьку смерть отця Андрія Бандери і невдовзі ці матеріали передадуть на розгляд у Ватикан для беатифікації і проголошення священика новомучеником Церкви.

Степан Бандера народився 1 січня 1909 року в селі Старий Угринів на Івано-Франківщині. У 30-50 роках ХХ століття керував українським визвольним рухом і став символом боротьби українців з польською та німецькою окупаціями, сталінським режимом. В’язень польських тюрем та німецьких концтаборів, вбитий агентом КДБ 15 жовтня 1959 року.

Степан Бандера похований у Мюнхені.

Минулого тижня в Івано-Франківську з представників місцевої інтелігенції була створена комісія з перепоховання праху Степана Бандери на Прикарпатті.
XS
SM
MD
LG