Доступність посилання

ТОП новини

Українці! А вас часом не зомбують!?


Мій старий знайомий завжди каже, якщо вам минуло 50 і вранці ви встали зі сну та вас нічого не болить – то ви вже мертвий... А якщо у вас зранку ниють кості, болить серце і ... душа, то ви ще овва! який живий!

Я це до того, чи живі ще нині українці в Україні? І не лишень тому, що смертність тут у півтора рази перевищує народжуваність та близько 7-8 мільйонів громадян «заробляє» за межами Неньки-України. А й тому, що влада нинішнього Президента українців вже «дійшла» до того, що взагалі хоче змінити назву цього народу з українців на якихось «руських» (є такий проект закону у Верховній Раді).

Та більше того, з’явився указ Президента про те, що тема українського Голодомору 1932-33 років вже немає загальнонаціонального значення і не підлягає навіть розгляду ні в державному, ні у літературно-мистецькому плані. Тобто, Віктор Янукович і його компанія повністю відсторонилися від такого явища в Україні, як Голодомор, і намагаються тепер переконати світу у тому, що Голоду 1932-33 років ніби-то й не було. Тоді, як сьогодні у всьому світі обговорюють нову книгу професора–американця Тімоті Снайдера «Криваві землі: Європа між Гітлером і Сталіним», у якій автор називає Голодомор 1932-33 років «політичною помстою Сталіна українцям» та наводить відповідні факти на користь цього наукового висновку. Та й сам Снайдер, до речі, сьогодні здивований такою поведінкою Віктора Януковича.

Але українці, як виглядає, байдужі до того, що діючий Президент їхньої держави заперечує історичний факт спроби винищити їх, як націю. Це що, байдужість і тупість, чи невиліковна хвороба народу, яку йому «вбили» в пам’ять ще у 1932-33 роках?

Люди, та вас же цим хочуть «списати» взагалі з мапи цієї Землі. Як же ж можуть реагувати на вас і вашу владу, за таке історичне «задкування» кілька десятків держав світу, котрі вже визнали Голодомор в Україні «актом геноциду», «злочином проти людства»?

Українці! Ви що, визнаєте себе мертвими наперед!? Коли погоджуєтесь на такі дії, заяви, акти Президента вашого?

27 листопада День пам’яті жертв Голодомору. День і свідчення того, що ви, українці, вижили, як європейський народ, не зважаючи на спроби стерти вас з лиця землі сталінами і гітлерами... Невже ви дозволите «стерти» себе зі світу цього таким «діячем», як Янукович?

А може вас зомбують за допомогою РЛС і телебачення та інших «зомбуючих» речей... Так це ж просто визначити: щоранку варто відчути, чи не болить у вас щось – кості, серце, врешті – душа! Якщо не болить і якщо ви вже не відчуваєте себе, зі сходом Сонечка, українцями, то ви вже померли на радість тих, що не лише відкидають реальні історичні факти спроб вас винищити до ноги, а й небезуспішно повторюють цю жахливу спробу тепер! Просніться ж врешті, українці! Ви ж ще живі!
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.
XS
SM
MD
LG