Доступність посилання

ТОП новини

Чиї інтереси захищатиме Податковий кодекс (огляд преси)


Київ – Влада запустила годинниковий механізм до початку дії нового Податкового кодексу. Як стверджує газета «Україна молода», перспективи проходження урядового варіанту кодексу через Верховну Раду якнайсприятливіші. Пріоритети Кабміну чіткі й зрозумілі: йому негайно потрібні чіткі правила гри, вигідні для великого бізнесу. Водночас, як зазначає далі видання, новий Податковий кодекс збільшить ціни на товари і змусить дрібних підприємців працювати за наймом. Інші коментарі видання пропонує в матеріалі «Подайте, бабусю, на олігархів!».

Те, з якою настирливістю влада намагається проштовхнути через парламент Податковий кодекс, породжує таку саму протидію з боку суспільства й опозиції. Як переконує «Газета по-українськи», недосконалий проект, розроблений у надрах Податкової адміністрації Миколи Азарова, просто просякнутий принципом: штрафувати й конфіскувати. Заголовок статті: «Уряд розробив стратегію душити та красти».

Незабаром парламент вкотре спробує ухвалити і закон «Про доступ до публічної інформації», пише газета «Факти». Зважаючи, що владні структури будь-якої країни світу доволі неохоче розкривають таємниці своєї діяльності, все ж західні демократії змогли подолати неприязнь держчиновників до підвищеної зацікавленості з боку громадськості й оформили правила відкритості влади законодавчо. На відміну від деяких країн колишнього СРСР, в тому числі й України.

Найближчим часом Банкова завершить формування адміністративної вертикалі в столиці. За даними газети «Ділова столиця», вже до кінця цього місяця Адміністрація Президента проведе кадрові перестановки в керівництві районних адміністрацій столиці.Фактичне відсторонення Леоніда Черновецького від управління містом буде закріплене юридично. Про це йдеться в публікації «Киянам не залишать вибору».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG