Доступність посилання

ТОП новини

Гілларі Клінтон схвалила зусилля Ізраїлю з мирного врегулювання


Держсекретар США Гілларі Клінтон відзначила «серйозні зусилля» прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу в питанні розгляду американських пропозицій для відновлення мирних переговорів з палестинцями. США пропонують Ізраїлю заморозити будівництво в єврейських поселеннях на Західному березі Йордану ще на 90 днів.

Гілларі Клінтон відмовилася оприлюднити подробиці, але сказала, що адміністрація Сполучених Штатів працює «в дуже тісному контакті» з ізраїльтянами і палестинцями. Глава ізраїльського уряду отримав американські пропозиції у суботу пізно ввечері, всі члени кабінету Нетаньягу були проінформовані про зміст плану в неділю.

Палестинці наполягають на «всеосяжній» забороні на зведення нових єврейських поселень і прагнуть поширення такої заборони також на Східний Єрусалим.

Тим часом Держдепартамент США заявив, що плани укладення мирної угоди протягом року вже не є реалістичними через ситуацію з будівництвом поселень. Про річний термін ішлося у вересні, одразу після поновлення ізраїльсько-палестинських переговорів на найвищому рівні.
XS
SM
MD
LG