Доступність посилання

ТОП новини

Луценко допускає, що його можуть арештувати


Екс-міністр внутрішніх справ України, лідер «Народної самооборони» Юрій Луценко заявляє, що у кримінальної справи, яку розслідує стосовно нього Генеральна прокуратура України, немає юридичних шансів розслідування.

«Юридичних шансів немає. Політичні – величезні. Не секрет, що, на відміну від «помаранчевих», в руках у «біло-синіх» не лише МВС і СБУ, але і Генпрокуратура, і більшість суддів, які побоюються провладної Вищої ради юстиції», – сказав Луценко сьогодні під час інтернет-спілкування на сайті «Кореспондент».

Він також не виключив можливості свого арешту та ув’язнення. «На жаль, виключити такий розвиток подій не можу. Знаю, що саме таке завдання поставлене перед спеціальною групою слідчих з особливо важливих справ у Генпрокуратурі, яка нарешті знайшла корінь корупції в Україні в справі про злочинну змову міністра та його водія з метою отримання близько п’яти тисяч доларів доходу», – заявив Луценко.

Кримінальну справу стосовно Луценка порушили на початку листопада. Генпрокуратура інкримінує йому привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем. Йдеться про нарахування зайвих 40 тисяч гривень пенсії водієві екс-міністра. Луценко перебуває на підписці про невиїзд.

Екс-міністр повідомив, що вважає кримінальну справу стосовно нього «наслідком своєї політичної та міліцейській діяльності». 10 листопада він оскаржив порушення цієї кримінальної справи.
XS
SM
MD
LG