Доступність посилання

ТОП новини

Європейські дипломати у Києві «вимірюватимуть температуру» – Тарасюк


Сьогодні Україну відвідають міністри закордонних справ Швеції та Польщі Карл Більдт і Радослав Сікорський. На зустрічах у Києві дипломати планують обговорити хід підготовки до саміту Україна – Євросоюз, який відбудеться у Брюсселі 22 листопада.

На думку колишнього міністра закордонних справ України Бориса Тарасюка, діалог шведського та польського дипломатів з українською владою буде непростим. Тарасюк вважає, що Карл Більдт і Радослав Сікорський мають на меті «звернути увагу на питання і проблеми зі згортанням демократії, свободи слова, свободи зібрань і особливо – з приводу проведених нещодавно виборів до органів місцевого самоврядування».

«Очевидно, їхня мета полягає в тому, щоб «виміряти температуру». Вони поділяться своїми враженнями від проведених зустрічей, від отриманих відповідей з керівництвом Європейського Союзу. Це досить високий рівень політиків, які мають авторитет у Євросоюзі і Європі в цілому. Від їхньої думки, від їхніх оцінок багато в чому залежатиме позиція керівництва об’єднання на саміті Україна – Європейський Союз», – сказав Радіо Свобода екс-міністр закордонних справ України Борис Тарасюк.
XS
SM
MD
LG