Доступність посилання

ТОП новини

Янукович підписав закон про скасування голосування щодо зміни Конституції у ВР бюлетенями


Президент України Віктор Янукович виключив із регламенту Верховної Ради зобов’язання голосувати шляхом подання іменних бюлетенів під час голосування за законопроектами про внесення змін до Конституції.

Відповідний закон «Про внесення змін до регламенту Верховної Ради України» підписав глава держави. Наразі цей закон опубліковано на його офіційному сайті в четвер.

Як повідомлялося, зміни до закону про регламент, відповідно до яких зі статті, що визначає способи голосування за законопроектами про внесення змін до Основного закону, виключено спосіб голосування шляхом подання іменних бюлетенів, запропонував голова регламентного комітету Верховної Ради України Володимиром Макеєнко. Ці зміни були ухвалені на засіданні парламенту в четвер.

При цьому народний депутат (фракція БЮТ) Сергій Сас заявив, що ухвалення такого закону є порушенням регламенту, оскільки закон було внесено до парламенту в четвер. У цей же день за ним ухвалили рішення на засіданні регламентного комітету і закон був одразу винесений до сесійної зали . За словами депутата, регламент чітко визначає терміни розгляду законопроектів, зокрема і передбачає п’ять днів для вивчення таких документів депутатами.
XS
SM
MD
LG