Доступність посилання

ТОП новини

Москва хоче єдиного підручника з історії СНД (огляд преси)


Київ – У змаганнях українських політиків міжнародна громадська думка часто виявляється вирішальною. Як стверджує газета «Влада грошей», команда Віктора Януковича ще до його обрання президентом розпочала активну роботу з формування йому позитивного іміджу і активно продовжує «тюнінгувати» піар-машину, прийшовши до влади. Про те, хто конкретно в Україні і за кордоном цим займається, йдеться в матеріалі «Спрага іміджу».

У всі часи молодь лишалася сильним стрижнем суспільства, його не здатні зламати ніякі політичні перипетії й урядові рішення. Однак і в молодих людей є слабкі місця. Зокрема працевлаштування. Більше з проблемою молодіжного безробіття знайомить читачів газета «День» у статті «Дайте молоді шанс».

Утім, як переконує «Газета по-українськи», не лише юні важко знайти пристойну і добре оплачувану посаду. «Юрій Луценко шукає роботу» – у публікації під таким заголовком видання розповідає, що екс-міністр внутрішніх справ уже звернувся до фондів та інститутів із пропозицією надавати свої послуги. Розраховує на зарплату не менше 5 тисяч гривень. Газета також розповідає і про те, як працевлаштувалися колишні урядовці й народні депутати.

Газета «Голос України» коментує прагнення Кремля створити комісію з узгодження і підготовки єдиного підручника історії для країн СНД. Видання нагадує, що у самій Російській Федерації зі власною наукою повне сум'яття. Лише підручників з історії Росії тридцять п'ять. Чому ж замахуватися на чужі ниви, ліси та степи замість того, щоб орати своє нечорнозем'я? Для початку, скажімо, написати спільний посібник з татарськими та башкирськими науковцями про «собіратєля рускіх зємєль» Єрмака, з чеченськими – про підкорення Кавказу Єрмоловим. Інші поради видання пропонує у публікації «СНД в'яжуть московським каноном?».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG