Доступність посилання

ТОП новини

У Росії протестували проти передачі РПЦ лютеранських храмів


У Калінінграді на заході Росії в неділю відбувся пікет проти передачі Російській православній церкві низки об’єктів культурної спадщини.

Учасники акції тримали гасла і транспаранти з закликом скасувати рішення, за яким РПЦ мають передати близько 15 колишніх лютеранських і католицьких храмів, а також старовинних замків у Калінінградській області – нині російському анклаві, який до кінця Другої світової війни був частиною Німеччини.

В акції, яку організували комуністи і партія «Патріоти Росії», взяли участь кількадесят осіб.

Рішення передати ці об’єкти РПЦ ухвалила минулого місяця обласна влада Калінінградської області Росії, посилаючись на необхідність уникнути можливих «негативних наслідків», якщо парламент Росії ухвалить закон про передачу релігійним громадам релігійного майна, що перебуває в державній чи муніципальній власності.

Під «негативними наслідками» представники місцевої влади і церкви мали на увазі, що на храми в разі ухвалення закону зможуть претендувати лютеранські чи католицькі громади. Термінова ж передача ж цих об’єктів культурної спадщини РПЦ має, на їхню думку, «врятувати» їх від таких претензій.
XS
SM
MD
LG