Доступність посилання

ТОП новини

Януковичу спало на думку зустрітися з підприємцями


Київ – Президент України Віктор Янукович обіцяє цього тижня зустрітися з учасниками акції протесту проти нового Податкового кодексу і врахувати їхню думку при ухваленні свого рішення щодо цього закону. Про це він заявив сьогодні в Брюсселі.

«Я завжди реагував на будь-які питання, з якими до мене зверталася громадськість. І в цьому випадку я також обов’язково відреагую, і я відреагую лише після того, як отримаю експертний висновок з цього закону», – сказав Янукович.

Янукович також заявив, що сьогодні у питанні Податкового кодексу є різні точки зору, і ця внутрішня дискусія підтверджує, що треба обирати пріоритет, який би об’єднав більшість людей.

«Тому такий пріоритет може визначити лише український народ. Я дослухаюся. Безумовно, я почую і зустрінуся з представниками тих громадських організацій, які сьогодні організували цей процес чи рух. Мені, безумовно, як кажуть, очі в очі, хотілося б від них почути, хоча я добре розумію їхні вимоги. І так, як вони хочуть, на 100% такого не буде», – наголосив глава держави.

Він також зауважив: «...ми від спрощеної системи будемо поступово відходити, переходити на таку систему оподаткування, яка буде мотивувати зростання реальної економіки і виводити українську економіку з тіні».

Підприємці чергують на Банковій

Сутички з міліцією на Майдані

x
Сутички з міліцією на Майдані
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:52 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Учасники акції протесту підприємців, що проходить у ці хвилини на Майдані Незалежності у Києві, будуть очікувати до 18:00 відповіді від Адміністрації Президента з приводу ветування ухваленого Податкового кодексу. В іншому випадку о 19:00 на Банковій збереться ініціативна група для початку процедури відставки Президента Віктора Януковича.

Серед вимог учасників акції – відставка авторів Податкового кодексу: Прем’єр-міністра Микола Азарова, віце-прем’єр-міністра Сергія Тігіпка та голови Держкомпідприємництва Михайла Бродського.

Представники кожної з областей України, які беруть участь в акції протесту проти Податкового кодексу, погодинно чергуватимуть біля Адміністрації Президента України. Таке рішення було ухвалене сьогодні на мітингу, який проходить на Майдані Незалежності у Києві.

За словами одного з учасників мітингу, біля Адміністрації Президента залишилося лише близько 50 осіб. У зв’язку з цим було запропоновано, щоб представники кожної області України, які беруть участь в акції протесту, по одній годині до 18:00 чергували біля Адміністрації Президента.

В уряді знають, що накоїли дурниць?

Перед підприємцями сьогодні вже виступив лідер «Фронту змін» Арсеній Яценюк. Він подякував присутнім і нагадав, що ще минулого тижня звернувся до Віктора Януковича з проханням накласти на ухвалений Верховною Радою Податковий кодекс вето.

«Вето на Податковий кодекс – це те, що має бути. Я прошу вас не опускати руки. Я тиснутиму на владу, а ви не здавайтеся», – сказав Яценюк.

Тим часом, Прем’єр-міністр України Микола Азаров вважає, що всі існуючі спірні питання щодо Податкового кодексу вдасться врегулювати в найближчому майбутньому.

Про це він заявив сьогодні під час відкриття в Києві українсько-бельгійського економічного форуму.

«Ми знаємо, що претензії й заперечення ряду представників бізнесу, які працюють на так званому «спрощеному оподаткуванні», мають обгрунтування. Ми готові до конструктивного діалогу. І я думаю, що ми абсолютно всі питання усунемо найближчим майбутнім. Ми послідовно розбиратимемося, вестимемо діалог, знаходитимемо рішення. Це нормальний шлях для прогресу», – сказав Азаров.

При цьому він зазначив, що Податковий кодекс, ухвалений у Верховній Раді, є найліберальнішим у Європі.

18 листопада Верховна Рада України ухвалила Податковий кодекс.

Документом фактично скасована спрощена система оподаткування; підвищується планка прибуткового податку; реформується транспортний податок; вводяться жорсткі рамки застосування пільг; скорочується ставка податку на прибуток, але розширюється база застосування податку; посилюється фіскальний тиск і розширюються повноваження податківців.


Мітинг підприємців на майдані Незалежності

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG