Доступність посилання

ТОП новини

Підозрюваний у нацистських злочинах помер до суду в Німеччині


Суд у німецькому Бонні повідомив сьогодні, що один із головних підозрюваних у нацистських злочинах помер, не доживши до суду над ним.

Як мовиться в повідомленні, 89-річний Міхаель Кунц помер 18 листопада в очікуванні на процес, дату якого не було встановлено.

Його звинувачували в співучасті в знищенні євреїв у нацистському таборі смерті Белжец, де, за твердженнями звинувачення, він брав участь у всіх частинах процесу, від приймання жертв із потягів аж до скидання трупів у ями.

Кунц був третім у переліку міжнародної єврейської організації «Центр імені Симона Візенталя», яка домагається розшуку й переслідування нацистських злочинців. Ця організація укладає список іще живих, найбільш розшукуваних, осіб, яких вона називає «нацистськими злочинцями» навіть без рішення суду.

Її директор Ефраїм Зурофф висловив «неймовірне розчарування» тим, що Міхаель Кунц помер не засудженим. Водночас він наголосив, що звинувачення Кунцеві все ж встигли висунути, а отже, на думку Зуроффа, «досягнено хоч маленької міри справедливості».
XS
SM
MD
LG