Доступність посилання

ТОП новини

В Україні зростає народжуваність, винятки – Харківщина і Дніпропетровщина


Протягом третього кварталу цього року народжуваність в Україні, порівняно з першими двома кварталами, зросла в усіх регіонах, крім Харківської та Дніпропетровської областей. Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович із посиланням на дані органів реєстрації актів цивільного стану громадян.

За словами міністра юстиції, після спаду народжуваності, зафіксованого в Україні в першому кварталі цього року, зростання кількості народжень почали фіксувати з другого кварталу. А протягом серпня-жовтня у різних регіонах зареєстрували від двох до 23 відсотків народжень більше ніж за травень-липень.

Міністр юстиції звернув увагу також на те, що протягом третього кварталу продовжилася позитивна тенденція збільшення кількості зареєстрованих народжень щодо кількості зареєстрованих смертей.

Так, протягом третього кварталу поточного року кількість реєстрацій народжень перевищила кількість реєстрацій смерті у шести регіонах – Волинській, Закарпатській, Івано-Франківської, Рівненській, Чернівецької областях та в Києві.

Загалом, протягом третього кварталу поточного року смертність в Україні все ще перевищувала народжуваність на 30%. Однак таке співвідношення покращилося на користь народжень порівняно з другим кварталом року – на 5%, порівняно з першим кварталом поточного року – майже на 15%.
XS
SM
MD
LG