Доступність посилання

ТОП новини

Колишній комсомолець проти новітнього пролетаріату


Сергій Тігіпко
Сергій Тігіпко
Другий день не йде з голови відповідь Сергія Тігіпка на запитання про протести підприємців проти Податкового кодексу. У відповідь віце-прем’єр процитував булгаковського професора Преображенського: «Не люблю пролетаріат».

Особисто мені не імпонує Сергій Тігіпко. На думку автора цих рядків, лідер «Сильної України» – політтехнологічний Голем. Але такого я від нього не очікував. Ну, це ж треба: урядовець однієї з найбідніших країн Європи (біднішою є тільки рідна Тігіпкові Молдова) не любить пролетарів!

Цікаво, що саме підприємці-прагматики, яких мало турбують питання про вступ до НАТО, державну мову і тому подібні речі, переважно і голосували за пана Тігіпка – як за третю силу, і навіть, де в чому – як за «свого». Соціальноблизького. І ось, він їм віддячив: спочатку Податковим кодексом, а тепер, бачте, з претензією на вишуканість обзивається.

Дуже вдало про тігіпківський пасаж написала одна моя колега. Я би хотів звернути увагу на інше: про нелюбов до пролетаріату каже колишній комсомольський активіст! Згідно з інформацією «Офіційного сайту Сергія Леонідовича Тігіпка», він «з 1986 року працював завідувачем відділу пропаганди й агітації Дніпропетровського обкому комсомолу, з 1989 року – перший секретар Дніпропетровського обкому ВЛКСМУ».

Можливо, свого часу Сергій Леонідович несерйозно ставився до своїх комсомольських обов’язків та комуністичної ідеології. Утім, ніколи і ніде на йшлося про те, щоби пан Тігіпко десь вибачався за своє комсомольське минуле.

Насторожити цього антипролетарськи налаштованого буржуя (даруйте за комсомольську термінологію) має те, що Податковий кодекс у парламенті підтримала фракція Компартії. Якась дивна у них там компанія: один пролетаріату не любить – і Податковий кодекс підтримує. Інші виступають в ролі виразників інтересів гнаних і голодних, але підтримують той самий кодекс.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Шурхало

    Співпрацюю з Радіо Свобода, був кореcпондентом і редактором (2008–2017), зараз веду програму «Історична Свобода». Спеціалізуюсь на політиці та історії. Народився в 1976 році у Сумах. Закінчив факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка. Працював у газетах «Пост-Поступ», «Київські відомості», «Вечірні вісті», журналі «Власть дєнєг». Автор книжок «Українська якбитологія», «Міфи Другої світової війни» та «Скоропадський, Маннергейм, Врангель: кавалеристи-державники».

XS
SM
MD
LG