Доступність посилання

ТОП новини

Із Черкас не випускали автобуси підприємців на Київ – правозахисник


Автобуси, які везли черкаських підприємців у Київ на мітинг протесту проти Податкового кодексу, на виїзді із Черкас зупиняли інспектори ДАІ, повідомило в вівторок агентство «УНІАН» із посиланням на голову правозахисної організації «Актив Черкащини», підприємця Руслана Зорю.

За його словами, пости ДАІ на виїзді з міста зупиняли кожен автобус і, якщо не було документів на перевезення за встановленим маршрутом, не випускали його з міста. Таким чином із Черкас на акцію протесту в Києві вирушили близько 30 автобусів, однак ДАІ пропустило лише близько десяти, сказав він.

Водночас начальник відділення профілактичної роботи управління ДАІ в Черкасах Ярослав Вороний повідомив, пише агентство, що звернень автоперевізників про отримання відповідних дозволів у підрозділах ДАІ області для здійснення нерегулярних пасажирських перевезень до Києва не зареєстровано.

За його словами, працівники ДАІ просто запровадили контроль за рухом автобусів у нічний час доби – нерейсові автобуси затримували до 6-ї ранку, але потім пропускали за їхніми маршрутами, – а також перевіряли технічний стан автобусів і забороняли експлуатацію непридатних і припиняли інші порушення приписів.
XS
SM
MD
LG