Доступність посилання

ТОП новини

Кернеc склав присягу мера Харкова


У Харкові відбувається установча сесія міськради шостого скликання, на якій присягу перед новим депутатським корпусом склав новообраний міський голова Геннадій Кернес.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в своїй промові Кернес заявив, що першочерговим завданням нової міської влади бачить вирішення проблем житлово-комунального господарства, транспортного питання, пообіцяв підтримку підприємцям і не оминув увагою ЗМІ. Кернес заявив, що опікуватиметься якістю інформаційного простору Харкова, оскільки вважає певні ЗМІ «необ’єктивними», і такими, що розпалюють у місті ворожнечу і протистояння.

Також Кернес пообіцяв, що не відключатиме мобільний телефон, номер якого активно роздавав виборцям під час виборчої кампанії. Тоді окремі політики та політологи заявили, що не виключають, що після виборів телефон Кернеса для городян буде не доступний.

Також присягу на сесії склали депутати міськради, яких у новому скликанні рівно сто. Як повідомив голова міської виборчої комісії Олександр Дмитренко, це 88 чоловіків і 12 жінок.

Тим часом, зранку під стінами міської ради, на майдані Конституції зібралися кілька сотень представників громадських організацій, які заявили що не визнають легітимність депутатів нової каденції та міського голови, оскільки вибори в Харкові пройшли із порушеннями. На участь в акції були заявлені більше двох тисяч людей, але через дощ під будівлею мерії зібралося значно менше людей – усього лише близько трьохсот осіб.

До активістів громадських організацій приєдналися і представники ВО «Свобода», які провели пікет проти нового Податкового кодексу, який минулого тижня ухвалила Верховна Рада.
XS
SM
MD
LG