Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані починають нове розслідування шахрайств на виборах


Генеральний прокурор Афганістану оголосив у середу, що починає нове розслідування за звинуваченнями про фальсифікації на парламентських виборах.

Як заявив Могаммад Ісхак Алоко, виступаючи в парламенті, він має свідчення, що деякі результати виборів були «куплені і продані» кількома впливовими афганськими діячами в перебігу оборудок, укладених у Дубаї в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Якщо це розслідування не буде зупинене, воно стане вже третім у справах про фальсифікації на парламентських виборах, які відбулися в середині вересня.

Воно може завдати нового удару по ставленню до цих виборів.

Раніше в середу Незалежна виборча комісія Афганістану нарешті оголосила остаточні, хоч і ще досі не повні, результати виборів – у 34 із загалом 35 виборчих округів. Як заявив голова комісії, підрахунок у провінції Газні далі затримується через «технічні причини», і на оголошення повних остаточних результатів очікують наступними днями чи протягом іще тижня.

Через фальсифікації та інші порушення виборчі органи Афганістану також скасували оголошену за попередніми даними перемогу 24 кандидатів. Раніше там із цих самих причин уже визнали недійсними майже чверть усіх бюлетенів.
XS
SM
MD
LG