Доступність посилання

ТОП новини

Підприємці посилюють тиск на владу


Київ – Мирне повстання українських підприємців проти ухвалення Податкового кодексу 25 листопада знайшло своє продовження в нових масових акціях протесту у Києві та в найбільших містах України. Зокрема у столиці України на майдані Незалежності мітингувало, за словами кореспондентів Радіо Свобода, близько 15 тисяч осіб.

Потім підприємці колоною вирушили з майдану вулицею Інститутською до Адміністрації Президента, де вимагали від глави держави Віктора Януковича ветувати Податковий кодекс.

Підприємці йшли по тротуару, а також частково про проїжджій частині вулиці. У цей час рух автомобілів по вулиці Інститутській був заблокований.

Крім того, учасники протесту мають намір сьогодні провести мітинги біля Генеральної прокуратури й Центральної виборчої комісії.

Від ГПУ будуть вимагати припинення переслідування активістів акції протесту. А біля ЦВК закликатимуть оголосити про початок виборчої кампанії з чергових виборів Верховної Ради. «Ми навчимо ЦВК рахувати до чотирьох», – наголосив зі сцени на майдані учасник акції.

Мітингувальники не відмовилися і від інших своїх вимог, оголошених на попередніх акціях. Мова йде ще й про відставку Прем’єр-міністра Миколи Азарова, віце-прем’єра з економічних питань Сергія Тігіпка й міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова.

Мітинги у Львові та Харкові

Сьогодні ж пройшли багатолюдні мітинги протесту підприємців і в найбільших містах України.

Зокрема у Харкові на Площі Свободи перед будівлею облдержадміністрації близько 3 тисяч підприємців проводять мітинг із вимогою відставки Кабінету міністрів і застосування вето до Податкового кодексу, ухваленого Верховною Радою 18 листопада.

Підприємці тримають національні прапори а також транспаранти із написами: «Податковому кодексу – Ні! Антинародним реформам – Ні!», «Азаров, Тигипко имеют всех гибко», «Податковий кодекс – убивця малого бізнесу» та «Кабмін у відставку, кодекс – на смітник».

Активісти роздали учасникам мітингу копію листа до Президента України Віктора Януковича із вимогою ветувати Податковий кодекс. Вони закликали кожного підприємця відправити це звернення замовним листом на адресу Адміністрації Президента. «Витрати, які ви понесете, не співмірні зі збитками від Податкового кодексу», – наголосив координатор акції.

Голова профспілки підприємців Харківської області Олександр Шармар повідомив, що під вимогою відправити у відставку Кабінет міністрів та ветувати Податковий кодекс уже підписалося понад 3 тисячі підприємців, і збір підписів триває.

У Львові, за словами власного кореспондента Радіо Свобода, більше двох тисяч протестувальників перемістилися від облдержадміністрації до міськради, де сьогодні проходить сесія.

Перед підприємцями виступив міський голова Львова Андрій Садовий. Він повідомив, що депутати ухвалили звернення до Президента України.

У цьому документі Львівська міська рада зокрема вимагає від Президента України «негайно накласти на Податковий кодекс вето й відправити у відставку Кабінет міністрів України на чолі з Миколою Азаровим. Від Верховної Ради – повернутись до роботи над новою редакцією Податкового кодексу України, розробленої, зважаючи на реальний стан національної економіки, структури зайнятості населення та інтересів українців».

Крім того, львів’яни вимагають забезпечити проведення виборів до Верховної Ради України навесні 2011 року, як це передбачається чинним законодавством.

«Ігнорування законних вимог підприємницьких страйків може обернутись переростанням акцій громадянської непокори у протистояння між антиукраїнською владою та українським народом», – зазначають львівські депутати.

Майдан вимагає вето
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:33 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG