Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: резолюція Європарламенту збалансована


Міністерство закордонних справ називає збалансованою резолюцію Європарламенту стосовно України. Про це йдеться в коментарі прес-служби МЗС.

«В Україні позитивно відзначають збалансованість положень резолюції, в якій схвалюється відданість керівництва України реалізації євроінтеграційного курсу, наявність політичного консенсусу щодо його реалізації», – йдеться в повідомленні МЗС.

Особливу увагу, на думку міністерства, заслуговує визнання Європарламентом європейської перспективи України та підтримка її права подати заявку на членство в ЄС.

«В Україні розуміють необхідність подальшої консолідації європейських цінностей на основі зміцнення демократії, верховенства права та поваги до прав людини у відповідності з високими стандартами ЄС. Ми залишаємося відкритими до діалогу з Європарламентом, який традиційно підтримує Україну в її прагненнях до реформ та європейської інтеграції», – наголошується в коментарі.

МЗС зазначає, що Україна повністю поділяє положення резолюції про необхідність підтримки позитивної динаміки переговорного процесу щодо підписання угоди про асоціацію, зокрема з приводу створення зони вільної торгівлі з ЄС. «Ми високо цінуємо підтримку Європарламентом ідеї введення безвізового режиму між Україною та ЄС шляхом виконання Плану дій із візової лібералізації, схваленого на саміті Україна – ЄС 22 листопада поточного року, а також скасування зборів при оформленні віз для громадян України», – заявляє прес-служба МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві запевняють, що Україна залишиться відкритою до подальшої активної співпраці з Європарламентом з усіх питань порядку денного відносин з ЄС.

Сьогодні Європарламент схвалив резолюцію щодо України. У документі Європарламент відзначив право України подати заявку на членство в ЄС.

Крім того, в резолюції йдеться про необхідність поліпшення виборчого законодавства і міститься заклик до української влади ретельно розслідувати всі повідомлення про порушення прав і свобод, припинити будь-які порушення і перевірити роль Служби безпеки України у випадках втручання в демократичні процеси.
XS
SM
MD
LG