Доступність посилання

ТОП новини

Підприємці планують наступний масовий протест на Майдані


Як заявили в четвер організатори протесту проти Податкового кодексу на майдані Незалежності в Києві, наступна масова акція може відбутися 30 листопада або 6 грудня.

Комендант наметового містечка на майдані Незалежності, член координаційної ради підприємців-учасників мітингу Сергій Мельниченко заявив, що найкращий час – 30 листопада, бо до вівторка Президент Віктор Янукович уже отримає і текст Податкового кодексу, і висновки експертів щодо нього.

Член координаційної ради Оксана Продан, зі свого боку, заявила, що кращим часом для акції було б 6 грудня, щоб дати Президентові більше часу для аналізу кодексу.

Остаточну дату координаційна рада визначить на своєму засіданні найближчим часом.

Раніше в четвер представники підприємців зустрілися з заступником голови Адміністрації Президента Іриною Акімовою, яка повідомила, що вже сформована експертна група, яка відразу ж після надходження Податкового кодексу до Адміністрації почне його аналіз і підготовку експертної довідки, на підставі якої Віктор Янукович ухвалить рішення щодо того, чи буде ветувати цей документ.

Акімова спрогнозувала, що перші висновки група надасть у суботу вдень. Таким чином, Президент зможе вирішувати щодо вето, починаючи з понеділка.

У четвер понад 10 тисяч підприємців із усієї України протестували на майдані Незалежності в Києві проти Податкового кодексу; схожі протести відбулися і в багатьох інших містах. Перед цим масовий протест у центрі Києві відбувся в понеділок.

Підприємці, які встановили на майдані Незалежності наметове містечко і чергують там удень і вночі, кажуть, що їхня акція буде безстрокова, доки Президент не заветує кодекс.
XS
SM
MD
LG