Доступність посилання

ТОП новини

ЄБРР дасть Українi кредит на облаштування під’їздiв до Києва


Європейський банк реконструкцiї та розвитку надасть Державнiй службi автомобiльних дорiг України кредит у розмiрi 450 мільйонів євро на облаштування автодорожнiх під’їздiв до Києва. Вiдповiдний договiр сторони пiдписали сьогодні в Києвi.

Кредит надається на 15 рокiв з пiльговим перiодом чотири роки.

За словами керуючого директора департаменту транспорту ЄБРР Сью Барретт, кредит видаватиметься двома траншами: перший – 250 мільйонів євро, другий – 200 мільйонів євро. «На сьогодні це найбільший проект ЄБРР в Україні у сфері транспорту. З ним кількість проектів у сфері транспорту в Україні досягає двадцяти», – сказала Барретт.

«Укравтодор» залучає цей кредит з метою реконструкції та капремонту ділянок шести головних доріг на підходах до Києва за умови співфінансування Європейського інвестиційного банку.

Зокрема, це автодороги Київ-Чоп (від Києва до Житомира), Київ-Ковель-Ягодин (у межах Київської області), Київ-Чернигів-Нові Яриловичі (до села Кіпті), Київ-Одеса (до Білої Церкви), Київ-Знам’янка (до Обухова), Київ-Іванків-Овруч (до Димера). При цьому автодороги Київ-Чоп і Київ-Ковель-Ягодин входять в програму підготовки до Євро-2012.

Як нагадав перший заступник голови «Укравтодору» Євген Прусенко, це спільний проект України з ЄБРР і ЄІБ на загальну суму один мільярд 70 мільйонів євро, з яких 170 мільйонів євро – частина України, 450 мільйонів євро – ЄБРР і 450 мільйонів євро – ЄІБ.

За словами Прусенка, сьогодні з Європейським інвестиційним банком відбувається переговорний процес, і підписання кредитної угоди з цим банком «найімовірніше, відбудеться на початку наступного року». Крім того, обидві угоди мають бути ратифіковані в парламенті.

Як заявив представник «Укравтодору», перший транш за кредитом очікується на початку 2011 року. Почнуть з реконструкції дороги Київ-Чоп.
XS
SM
MD
LG