Доступність посилання

ТОП новини

Європарламентар: дискусія щодо Податкового кодексу України не має бути політичною


Депутат Європейського парламенту Марек Сівець не вважає, що в Європарламенті може відбутися «важка» дискусія щодо ситуації, яка склалася в Україні навколо нового Податкового кодексу.

«Європарламент – це поважна інституція і ми майже кожен тиждень згадуємо Україну. Водночас, я не вбачаю те, що стосується Податкового кодексу, що будуть важкі дискусії, я сподіваюся, що буде дискусія більш професійна, а не політична. Більше економіки, ніж політики», – сказав Сівець.

За його словами, в Європарламенті не знають, у чому полягає суть цього конфлікту. «Ми стежимо за заявами українських посадових осiб, з яких зрозумiло, що вiн (Податковий кодекс) буде позитивним для економіки країни… Для мене незрозумiло, чому у випадку, коли уряд хоче зробити щось хороше для своїх громадян, людям це не подобається. Тут щось не так», – наголосив Сiвець.

18 листопада Верховна Рада ухвалила Податковий кодекс. Схвалення цього документа супроводжувалося багатотисячними протестними акціями підприємців у Києві і в низці інших регіонів. Учасники акцій вимагають від Президента Віктора Януковича ветувати цей закон.

Сьогодні спікер парламенту Володимир Литвин підписав Податковий кодекс і передав його на розгляд Президентові.
XS
SM
MD
LG