Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК: Конституція не передбачає референдуму про розпуск Ради


Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал заявляє, що чинна Конституція не передбачає організацію референдуму про дострокове припинення повноважень Президента України і Верховної Ради.

«Якщо ці ініціативи реально існують, то, в першу чергу, я порадив би уважно перечитати Конституцію України і рішення Конституційного Суду України. В них чітко зазначено, що дострокове припинення повноважень органів державної влади шляхом винесення цього питання на всеукраїнський референдум з народної ініціативи неможливе», – цитує Шаповала прес-служба ЦВК.

Разом із тим, голова Центрвиборчкому не виключив, що ініціатори цієї акції просто не встигли порадитись з юристами. «Хоча, цілком ймовірно, що відповідна ініціатива має суто політичне призначення», – заявив Шаповал.

За словами голови ЦВК, у будь-якому випадку надходження до Центральної виборчої комісії документів, які стосуються можливості проведення референдуму щодо дострокового припинення повноважень Президента України і Верховної Ради України, якщо такі будуть надані, не матиме жодних юридичних наслідків.

22 листопада підприємці, що мітингують проти підписання Президентом Віктором Януковичем Податкового кодексу, почали збір підписів за проведення референдуму з розпуску Верховної Ради. Раніше вони заявляли про намір домогтися референдуму з дострокового припинення повноважень і парламенту, і Президента, якщо він не ветує Податковий кодекс.
XS
SM
MD
LG