Доступність посилання

ТОП новини

Янукович «робить те, що декларував» – Ющенко


Колишній Президент Віктор Ющенко вважає прогнозованою політику нинішнього Президента Віктора Януковича у відносинах України й Росії. Про це він сказав в ефірі програми «Велика політика з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «Інтер».

«У політиці Януковича важливо, що він робить те, що декларував. Ці речі я не поділяю. Але для мене прогнозованим здається те, що він зробив із Чорноморським флотом Російської Федерації, наприклад, або з російською мовою, або щодо теми газотранспортної артерії, «Енергоатому», – сказав екс-Президент.

Ющенко зазначив, що Росія повинна бути стратегічним партнером України в економічних відносинах. «Інша справа, що навколо цього дуже часто не тільки прагматична економіка, а політична домішка, що забирає прозорість ринку, що встановлює монополію то в ядерній сфері, то в газотранзитній сфері, хімічній промисловості. Тобто це колізія, яка, я впевнений, заподіює шкоду національним інтересам і не може вважатися політикою позитивною», – додав він.

Колишній Президент також підкреслив важливість співробітництва України з Європейським Союзом і налагодження економічних зв'язків з ЄС.
XS
SM
MD
LG