Доступність посилання

ТОП новини

«Ймовірність вето – велика» – Янукович


Президент України Віктор Янукович заявляє, що ймовірність ветування Податкового кодексу є великою. Про це глава держави заявив під час зустрічі з підприємцями – учасниками акції протесту, яка триває на майдані Незалежності у Києві.

«Ймовірність накладення вето – велика. Але ми про це зможемо сказати після того, як разом з вами розглянемо питання Податкового кодексу», – наголосив Президент. Як сказав Янукович, йому зрозуміла позиція підприємців, які виступають проти Податкового кодексу.

«Треба, щоб ми з вами разом подивилися в цілому на цю проблему. Я приїхав із прем’єр-міністром. Я його взяв із собою, щоб ми сьогодні домовилися. Поки мої експерти будуть працювати – цей Податковий кодекс тільки учора надійшов до Адміністрації – щоб ви разом із Прем’єр-міністром сіли разом з фахівцями, вашими представниками і подивилися на весь кодекс. Мої експерти попрацюють сьогодні, завтра, післязавтра, поки не закінчать цю роботу», – зазначив Янукович, уточнивши, що до понеділка він матиме з цього питання проміжний результат.

У зв’язку з цим Президент запропонував, щоб у понеділок представники підприємців, а також фахівці Кабінету міністрів, зокрема, автори Податкового кодексу, разом із фахівцями Адміністрації Президента сіли за стіл переговорів з метою доопрацювання кодексу і пошуку спільного рішення для його редагування. Сам Янукович пообіцяв знову зустрітися з учасниками акції протесту в четвер.

Янукович наголосив, що виступає «проти того, щоб кодексом підсилювати адміністративний тиск податкової адміністрації на бізнес». «Якщо там буде будь-яке підсилення, ми його будемо прибирати. Якщо необхідно буде накласти вето – воно буде накладено», – наголосив Президент.

Звертаючись до присутнього на зустрічі Прем’єр-міністра Миколи Азарова, він зауважив, що це саме уряд підготував та ініціював чинну редакцію Податкового кодексу, яка викликала такий резонанс і протести. «Азаров, працюйте! Ось вам громадськість – проводьте громадські обговорення, працюйте», – заявив Віктор Янукович. На це зауваження прем’єр відповів: «Усе, що потрібно змінити, ми змінимо».

Віктор Янукович запевнив підприємців, що відстоюватиме у Верховній Раді ухвалення Податкового кодексу у тій редакції, яка буде опрацьована з урахуванням вимог підприємців і позиції глави держави.
XS
SM
MD
LG