Доступність посилання

ТОП новини

Грищенко: правоохоронні органи вирішують подальшу долю Данилишина


Питання повернення колишнього міністра економіки Богдана Данилишина в Україну для відповідних слідчих дій по кримінальній справі лежить у площині взаємовідносин між правоохоронними органами України і Чехії. На нинішніх переговорах у Києві міністри закордонних справ двох держав цього питання не обговорювали. Про це заявив глава МЗС України Костянтин Грищенко на спільному з чеським колегою брифінгу.

«Генеральною прокуратурою України було відправлене подання до чеських колег щодо екстрадиції до України пана Данилишина. Це відповідно до кримінальної справи, що базується на фактах порушення законодавства України, корупційних діях. І місцем, де дане питання має розглядатись, є український суд», – наголосив Грищенко.

За словами міністра, в Україні розпочато боротьбу з корупцією, при цьому дії правоохоронців стосуються не лише представників колишньої влади, а і чиновників, які працюють у владних інституціях нині. «Будь-хто має дотримуватись закону і розуміти, що відповідальність за його порушення наступить неминуче», – наголосив Грищенко.

Зі свого боку, чеський міністр закордонних справ Карел Шварценберґ заявив, що Данилишин попросив політичного притулку в Чехії, і зараз це питання вирішується.

У середині серпня Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом завдання екс-міністром економіки збитків державі на 4,5 мільйона гривень. Після цього Данилишина оголосили в міжнародний розшук.

Наприкінці жовтня Генеральна прокуратура почала процедуру екстрадиції екс-міністра, затриманого Інтерполом у Чехії, в Україну.
XS
SM
MD
LG