Доступність посилання

ТОП новини

Карабас Барабас, Дуремар та народець...


Пам’ятаєте, як Карабас Барабас наспівував в харчевні у присутності Дуремара:

Мій народець дивний,
Нерозумний, депресивний.
Я ж ляльок володар,
Сам собі господар...
Грізний Карабас,
Славний Барабас...
Маю батога я,
Лиш ним замахаю
В сім хвостів...
Мій народець тихий
Враз увесь присів.
Пісеньки співає,
Грошики збирає,
У мою кишеню аж до п’ят,
У мою кишеню аж до п’ят...

Це ж якраз Карабас Барабас з Дуремаром і прийшли до свого народика на Майдан пояснити необхідність Податкового кодексу, як «лікувального» засобу для дивних людей:




І Карабас Барабас тут же каже: Ви дивіться, який бідний мій Дуремарчик, він має то всього там пару мільярдиків... Це ж майже нічого, у порівнянні з тим, що у рік з України витікає до 40 мільярдів ваших і моїх грошиків... Люди, Дуремар мій хоче лише «вилікувати» вас, раз і назавжди, від ілюзій про сите життя, та переконати вас у тому, що треба справно платити податки, дбати, насамперед, про державу, мою, Карабас Барабас, вотчину, де колись ( після другого Армагедону) і вам буде добре, якщо не втечете чи не простягнете ноги...

Хоча лисиця Аліса разом з котом Базіліо хочуть хитрим способом позбутися конкурента на «полі чудес» (Україні) – Карабаса Барабаса – і підбурюють нерозумний народець на другому Майдані до бунту та розгону «шарлатанської канцелярії» Дуремара... Все знову відбувається за таким старим і знайомими сценарієм, як у старій і добре відомий казці...Лише з тією різницею, що кінець її для кожного з цього народцю, що на Майдані, далеко на казковий. Бо поки-що не видно справжнього папи Карла, не кажучи вже про Буратіно, котрі б віднайшли золотий ключик від потаємних дверей до щастя...Та й хіба втечею врятуєшся? Тут потрібний інший сценарій, який би передбачав втечу саме Карабаса Барабас з Дуремаром, лисиці Аліси з котом Базіліо та їхніх «крутих стражників» , котрі використовують «поле чудес» (Україну) для «грошиків у кишені аж до п’ят»...І це, мабуть, може стати реальністю лише тоді, коли, як казав Буратіно, «кожен у цій комедії гратиме самого себе по-справжньому та прославить на весь світ власне Поле Чудес» (Україну).
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.
XS
SM
MD
LG