Доступність посилання

ТОП новини

Проблеми демонстрантів і влади через Податковий кодекс (огляд преси)


Київ – Зараз у мітингувальників на майдані Незалежності в Києві є два питання, навколо яких точаться дискусії: задовольнитись ветуванням Податкового кодексу і припинити страйк чи вимагати проведення референдуму щодо дострокового припинення повноважень Верховної Ради. Адже, як стверджує газета «День», саме непрофесійні дії парламентарів породили цей недолугий закон, і є ризик, що це повториться ще раз, на прикладі вже інших реформ. Поки єдиного знаменника не знайдено. Те, чи зможуть влада й опозиція винести правильні уроки з «податкового скандалу», газета «День» аналізує в матеріалі «Вето з Борисполя».

Навряд чи Віктор Янукович когось покарає за невдалу розробку Податкового кодексу. Якби він цього хотів, то вже підписав би відповідні розпорядження. Про це в «Газеті по-українськи» наголошує політолог Михайло Погребінський. На його думку, у нинішній ситуації правильно було б відправити у відставку голову Держкомпідприємництва Михайла Бродського. Та й віце-прем’єр Сергій Тігіпко часто говорить речі, які не слід озвучувати, якщо хочеш залишитися в політиці. Але відправити його у відставку, на переконання політолога, для Партії регіонів і Віктора Януковича не вигідно: навіщо випускати на своє електоральне поле вільного від обов’язків конкурента?

Останнім часом почастішали повідомлення про те, що Україна, мовляв, потерпатиме від землетрусів, які сягатимуть 9 балів. Чи справді країна стоїть на порозі великих землетрусів? Чи не можна передбачити конкретний час землетрусу? Чи справді одним із передвісників наближення стихії є тривожна поведінка тварин? А людина своєю діяльністю може викликати землетрус? Про це розповідає газета «Голос України» у рубриці «У полоні стихії».

Із сьогоднішнього дня набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров’я щодо продажу 70 відсотків ліків за рецептом лікаря. Але, як стверджує газета «Факти», ні медики, ні фармацевти до такого нововведення виявилися не готові. Зокрема, лікарі в районних поліклініках досі не отримали ні наказів про виписування рецептів, ні спеціальних бланків.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG