Доступність посилання

ТОП новини

«Ферма тварин» за Януковичем


Віктор Янукович – молодець. Заветувавши Податковий кодекс, Президент зловив одразу кількох зайців: і протестувальникам вгодив, і здобув право звільнити в уряді неугодних, та й вкотре підтвердив своїм прихильникам, що він – з народом. Мудрий політичний крок, адже кодекс, схоже, ухвалять в будь-якому разі.

В Україні стартувала друга хвиля реформ, – кажуть в Національному інституті стратегічних досліджень. Першу, розповідають, провів у 1994 році Леонід Кучма.

Народ вірить аргументам свого лідера. Немов у Орвельській «Фермі тварин», коні-трудоголіки слухають свого мудрого кабана. Напевне Віктор Янукович у Орвела позичив тезу: «Щоб добре жити, треба працювати цілодобово». Пенсійна реформа – на черзі! Браво, Президенте!

Наш Президент піклується про пенсіонерів, особливо талановитих. Наприклад, скульптору Валентину Селіберу, чия бронзова скульптура стоїть на вході до Ботанічного саду ім. Фоміна у Києві, вже 90 років. У нього не лишилось живих родичів, він отримує мінімальну пенсію і живе один у маленькій квартирі. Він не має навіть підтримки соціальних працівників. «Жити стало добре, жити стало веселіше», – як в роки терору казав перший радянський Генсек.

Президент старається. Їздить до Європи, домовляється, акцентує переважно на позитиві і тому, що люди хочуть чути. У Європі, правда, не дурні сидять, про це свідчать їхні критичні резолюції про Україну. Однак навіть у Європейському парламенті швидкими темпами росте лобі Віктора Федоровича. Недаремно Європарламент тільки з третьої спроби зумів ухвалити рішення щодо України. Вітаю, Президенте!

Нещодавно рупор лідера Вадим Колісниченко розповів, що до наступних виборів в Україні змінять виборче законодавство, щоб народних депутатів обирати за також системою, як і місцевих обирали. Дарма, що таку виборчу систему розкритикували і європейські, і американські експерти. В Україні на черзі – Виборчий кодекс!

«Вас жахає проект Податкового кодексу? Ви ще не читали проекту Житлового!», – пише юрист Тетяна Монтян.

Кабальним профспілки називають і Трудовий кодекс.

І ще Митний та Бюджетний кодекси входять до програми реформ нашого лідера.

Свині Орвела, очоливши тварин, ухвалили 7 правил, за якими мала жити ферма. А потім ці правила непомітно змінювались для задоволення потреб свиней і обмеження робочого класу. Наполеон – головний кабан – поступово отримав безмежну владу.

Наприкінці тварини помітили нове правило: Всі тварини рівні. Але деякі тварини рівніші за інших. Звучить дуже по-сучасному, чи не так? Як закінчити цю сучасну казку, залежить від кожного з нас.
  • Зображення 16x9

    Ярина Матвійчук

    Приєдналася до команди «Голосу Америки» у 2014 році. Перед тим працювала в американському журналі National Geographic та на Радіо Свобода ведучою та редактором програми «Ранкова Свобода». У Києві волонтерила на «Радіо Марія» та в кіностудії Cinema House Group, у Гавані доглядала за хворими українськими дітьми в рамках проєкту «Україна – Куба». Розповідає, що любить книжки і поважає добре почуття гумору. Рецептом свого життя називає «Похвалу глупоті» Е. Роттердамського. Мріє покататися на всіх видах транспорту та спробувати їжу різних народів світу.

XS
SM
MD
LG