Доступність посилання

ТОП новини

Підприємці наполягають на розробці Податкового кодексу «з нуля»


Підприємців не влаштовує вето Президента України на окремі частини Податкового кодексу, ухваленого в парламенті, тому вони вимагають розробки цілком нового варіанту кодексу і завтра знову збираються на масовий мітинг на Майдані Незалежності в столиці. Про це сьогодні повідомили представники Центрального штабу порятунку українського підприємництва.

Так, прес-секретар Штабу Святослав Швецов заявив, що «накладене не вето, а Податковий кодекс з поправками, внесеними Адміністрацією Президента, направлений знову до Верховної Ради, і фактично це не є вето». «Наша вимога до Президента – повне вето – не знімається. Вона так само актуальна», – наголосив він.

За словами Швецова, група осіб, уповноважених для переговорів від підприємців, 25 листопада в Адміністрацію Президента і 28 – в Міністерство фінансів падала документи, які говорять про те, що близько 200 статей Податкового кодексу, тобто більше половини, потребують змін. «Документ, в якому половина статей потребує змін, – треба розробляти з нуля. Ніякими поправками це не змінити», – заявив представник Штабу порятунку підприємництва.

Координатори акції протесту також повідомили, що очікують завтра на участь у мітингу на майдані Незалежності в Києві кількох тисяч людей.
XS
SM
MD
LG