Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали заявляють, що сумісники є і у фракціях опозиції


Голова регламентного комітету, член фракції Партії регіонів Володимир Макеєнко закликає депутатів фракцій НУНС і БЮТ не порушувати чинних законів і не поєднувати депутатського мандата з іншою роботою.

«Ми надіслали кілька листів керівнику фракції «Наша Україна – Народна самооборона» (Миколі Мартиненку) стосовно того, що він перший порушує закон про статус народного депутата, регламент та Конституцію, на що він нічого не відповів», – сказав Макеєнко, коментуючи заяву депутата фракції НУНС Андрія Парубія, що оприлюднив список депутатів фракції Партії регіонів, які досі поєднують депутатський мандат із роботою у виконавчих органах влади.

За словами Макеєнка, список депутатів-сумісників можна продовжити, зокрема, це Оксана Білозір, Сергій Власенко, Михайло Волинець, Костянтин Жеваго, Владислав Каськів, Геннадій Москаль.

«Чому вісім людей від фракції Партії регіонів (депутат Парубій назвав), і жодного від фракції НУНС і фракції БЮТ?», – заявив Макеєнко, наголосивши, що ця проблема стосується усіх фракцій парламенту.

Водночас він сказав, що депутати Партії регіонів уже написали відповідні заяви, і профільний комітет розглянув їх. Питання, коли можуть бути припинені повноваження цих депутатів-сумісників, має вирішуватися на засіданні погоджувальної ради, заявив Макеєнко. «На кожен тиждень (пленарних засідань) це питання стоїть на п’ятницю. Отже, комітет свою функцію виконав», – сказав він.

Сьогодні фракції «БЮТ-Батьківщина» і НУНС закликали голову парламенту Володимира Литвина звернутися до суду із проханням про дострокове припинення депутатських повноважень депутатів-сумісників.
XS
SM
MD
LG