Доступність посилання

ТОП новини

Близько двох тисяч підприємців мітингують на майдані Незалежності


Близько двох тисяч протестуючих проти Податкового кодексу підприємців проводять сьогодні мітинг на майдані Незалежності в Києві.

Учасники акції тримають у руках плакати «Вето – народне свято», «Кодекс скасувати – країну відродити», «Вирок народу – вето» і державні прапори України, прапори з назвою областей, які вони представляють.

На сцені виступають представники підприємців. Вони заявляють, що не покинуть Майдан доти, доки не будуть виконані їхні вимоги – розробку Податкового кодексу «з нуля», а не внесення змін до документу.

Вимоги мітингувальників залишаються незмінними: повне вето ухваленого раніше Верховною Радою Податкового кодексу, відставка уряду і проведення чергових парламентських виборів у 2011 році.

Як розповів представник національної координаційної ради підприємців України Володимир Дорош, представники підприємців меморандумів з урядом не підписували. «Це штрейхбрекери і люди, які разом з владою хочуть видати бажане за дійсне», – заявив він.

Також Дорош повідомив, що мітингувальники мають намір протягом дня провести мітинг і біля стін парламенту.

Із 22 листопада на майдані Незалежності в Києві проходить безстрокова акція протесту підприємців з вимогою застосувати право вето до ухваленого Верховною Радою Податкового кодексу, що серйозно змінює умови ведення бізнесу за спрощеною системою оподаткування.

30 листопада, перед відльотом до Астани на саміт ОБСЄ, Президент Янукович заявив, що заветував Податковий кодекс. Він повідомив, що уряд створив робочу групу з відпрацювання Податкового кодексу, і зміни до документа можуть бути направлені до парламенту вже в четвер.

Незважаючи на це, підприємці заявили, що не зупинятимуть акцій.
XS
SM
MD
LG