Доступність посилання

ТОП новини

«Наглядачі» спостерігатимуть за чиновниками (огляд преси)


Київ – У вжитку українських політиків цього року закріпилося таємниче і нове поняття «наглядач», російською – «смотрящий». Кримінальний відтінок цього терміну, який впроваджує у ділову мову опозиція, надає особливий відтінок явищу, яке існує за будь-якої влади. Це слово, як зауважує експерт тижневика «Влада грошей», останнім часом у політичних колах пов’язане з прізвищем парламентарія від Партії регіонів Юрія Іванющенка. Видання пише, що сьогодні «наглядачі» у владі – знані в країні люди, які безпосередньо пов’язані з кримінальним світом. Відтак, незабаром варто очікувати другу хвилю переділу сфери впливу, але вже між «наглядачами» калібром поменше. Докладніше про це йдеться в статті «Чиновники під наглядом».

Іще кілька місяців тому здавалося фантастикою, що українці самоорганізуються в масові акції протесту. Янукович із новою командою, на думку журналіста «Газети по-українськи», зухвало ігнорували будь-чиї думки,втішалися, підминаючи під себе всі гілки влади в державі й стрімко наближались до авторитаризму. Відтак, чим би не завершилися події на Майдані, влада отримала попередження: люди можуть повстати. Заголовок статті «Янукович на старті небезпечної дороги».

«Росіяни прагнуть взяти під свій контроль всі газові родовища в сусідніх країнах, щоб не дати їм можливості менше залежати від Росії», – так експерт «Вечірніх вістей» коментує домовленості про створення спільних підприємств між «Газпромом» та «Нафтогазом». Матеріал називається «На чорноморський каравай…».

Обрана Арсенієм Яценюком після президентських виборів стратегія виявилася виграшною. Підтвердження того, як пише газета «День», – загальне третє місце за результатами голосування на місцевих виборах. Відмова від посади віце-прем’єр-міністра з економічних питань, яку пропонував йому тоді переможець Віктор Янукович, пішла на користь Арсенію Петровичу. Його найбільший плюс, на відміну від конкурентів, – гарна освіта, переконані журналісти. Про Податковий кодекс, свободу слова, спроможність нинішньої влади проводити реформи та зовнішню політику України Арсеній Яценюк розповідає у рубриці «NOTA BENE!»
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG