Доступність посилання

ТОП новини

Україна планує збільшити ємність сховищ газу на сході – Бойко


Україна планує збільшити ємність підземних газосховищ на сході країни. Про це міністр палива та енергетики України Юрій Бойко заявив сьогодні в Києві, виступаючи на конференції «Енергетичні проблеми Європи і питання російсько-української співпраці».

Юрій Бойко наголосив на тому, що нині «газосховища на заході України, ємність яких 30 мільярдів кубометрів газу, заповнені на 80%». «Ці 25 мільярдів кубометрів газу подаються для забезпечення поставок до Європи», – додав він.

Міністр палива та енергетики України також зазначив, що «наявність газу в газосховищах взимку є гарантією безперебійного його постачання в ЄС».

«Ми вважаємо, що газосховища використовуються досить ефективно, оскільки є можливість реагувати на зміни температури, а отже Європа застрахована від будь-яких катаклізмів у зимовий період», – вважає він.

«Ми плануємо розширення сховищ у східній частині нашої країни для забезпечення такого ж миттєвого реагування на зміни температури взимку й для того, щоб забезпечити нашу промисловість ще надійніше», – сказав Юрій Бойко.
XS
SM
MD
LG