Доступність посилання

ТОП новини

Фірташ розвалює Партію регіонів (огляд преси)


Київ – Президент Янукович хоче ліквідувати Інститут національної пам’яті. Це, як планується, називатиметься адміністративною реформою, головна мета якої – скоротити штат чиновників, позбутися зайвих державних органів-дублерів, заощадити державні кошти. Все це правильно, але чи можна заощаджувати на пам’яті? – запитує газета «День». Ніхто не заперечує, що рівень життя українців залишає бажати кращого, але влада ризикує дати людям ковбасу, хліб, при цьому забуваючи свою історію, мову, культуру. У журналістів склалося враження, що нинішня українська влада хоче відмежуватися від усього, що робили її попередники, і під приводом «реорганізації» згорнути процес дослідження правдивої історії України. Тому залишається надія на суспільство. На цьому наголошується в статті «Загроза пам’яті».

Заява Фірташа про вихід «РосУкрЕнерго» з газового ринку України – блеф, стверджує в «Газеті по-українськи» політолог Віктор Небоженко. Він запитує, навіщо Фірташу йти з ринку, якщо він захопив 65 % облгазів України, 35 % хімічної промисловості, контролює більшість у парламенті, практично розчавив Партію регіонів. Політолог вважає, що Фірташ веде якусь гру, яка завершиться або кадровими змінами на користь «РосУкрЕнерго», або вимогою дати йому вшестеро більше грошей і посаду Прем’єр-міністра для своїх людей. Публікація називається «Фірташ робить велику справу – розвалює Партію регіонів».

Єдиним містом в Україні, куди прокладено європейську (вузьку) залізничну колію, є Ковель. Унікальна залізнична колія мала б давати величезні прибутки, доставляти товари та пасажирів залізницею через кордон без зупинок. Проте цього не відбувається. Більше з проблемою знайомить газета «Голос України» у публікації «Червоне світло на європейській колії».

40 відсотків рибної продукції в Україні не відповідає стандартам якості і безпеки. Нещодавно в країну заборонили ввезення дешевої риби з В'єтнаму, бо в деяких партіях співробітники ветслужби виявили бактерію, яка може спричинити у людини важкі захворювання, зокрема, головного мозку. Про те, якої риби варто остерігатись на прилавках, газета «Факти» розповідає у рубриці «Зона ризику».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG