Доступність посилання

ТОП новини

Україна прийматиме Чемпіонат світу з фехтування 2012


Ольга Харлан після перемоги над Росією на Європейському чемпіонаті з фехтування у Лейпцигу 22 липня 2010 року
Ольга Харлан після перемоги над Росією на Європейському чемпіонаті з фехтування у Лейпцигу 22 липня 2010 року

Київ – Не футбольним Євро єдиним! На останньому конгресі Міжнародної федерації фехтування в Москві столиця України виборола право приймати в себе Чемпіонат світу-2012.

По свої наміри висунути Київ у якості претендента на проведення світової першості, та ще й в олімпійський сезон, Україна заявила ще в квітні цього року на асамблеї Міжнародної федерації. За словами головного тренера національної збірної команди Вадима Гутцайта, на такий крок федерація зважилася, спираючись на досвід проведення Чемпіонату Європи-2008.

«У рідних стінах два роки тому дівчата виступили дуже непогано, вигравши друге місце в командних змаганнях. Тай в організаційному аспекті все було на висоті. Держава в особі Джеркомспорту обіцяє всю необхідну підтримку. Сподіваємося, що на той час вже функціонуватиме реконструйований Палац Спорту. До того ж, не варто говорити про те, що гідно провівши Чемпіонат Світу в Києві, ми вкотре доведемо світові, що Україна – це справді фехтувальна держава», – каже Вадим Гутцайт.

Високий авторитет українського фехтування лише підтвердило те, що свої голоси Києву віддали 96 зі 100 делегатів московського Конгресу. Ну а в Україні не сумніваються, що на тлі героїчної підготовки країни до футбольного Євро–2012 Чемпіонат Світу з фехтування не стане для організаторів новим головним болем.

Додаткову відповідальність домашній Чемпіонат світу покладатиме й на самих спортсменів. Так, нині Україна має одну з найсильніших команд планети у жіночій шаблі. Відтак, олімпійські чемпіонки Пекіна та переможниці попередньої світової першості на чолі з Ольгою Харлан докладатимуть титанічних зусиль щоби довести свій клас і на домашньому Чемпіонаті в Києві.

«Завжди перемагати просто неможливо. Ми-спортсмени а не роботи. Звичайно, ми докладемо максимум зусиль, щоби перемогти. Адже останнім часом на Чемпіонаті Європи та етапах Кубка Світу нас переслідують поразки у фіналах. Тож, дуже хотілося поліпшити свої результати», – переконана Ольга Харлан.

Остаточну дату проведення Чемпіонату світу в Києві ще не визначено. Зазвичай, це квітень, або ж травень. Ну а вже у серпні 2012 року в Лондоні стартуватиме головний спортивний форум планети – Літні Олімпійські Ігри.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG