Доступність посилання

ТОП новини

Справа Пукача буде направлена до суду наступного року – Пшонка


Справа за обвинуваченням Олексія Пукача буде направлена до суду після нового року. Про це сьогодні заявив у Дніпропетровську Генеральний прокурор України Віктор Пшонка.

Він зазначив, що «справа буде направлена до суду у визначені законом терміни» і пообіцяв прокоментувати справу тільки після цього.

6 грудня Головне управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури України завершило розслідування у кримінальній справі за обвинуваченням екс-начальника Департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексія Пукача.

Журналіст Георгій Гонгадзе зник у Києві 2000 року. Досудовим слідством встановлено, що у ніч на 17 вересня 2000 року Олексій Пукач, діючи за вказівкою тодішнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка та інших посадовців, скоїв умисне вбивство Георгія Гонгадзе за попередньою змовою групою осіб.

Єдиний офіційно названий замовник убивства – колишній міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко, за офіційною версією, покінчив життя самогубством. У 2008 році трьох виконавців злочину – колишніх офіцерів міліції – засудили до 12 і 13 років ув’язнення.
XS
SM
MD
LG